Ik heb al mijn attributen ingeladen maar als ik in probeer te loggen bij gebruik maken van de knop ‘Inloggen’ krijg ik de melding dat er geen account is. Wat gaat hier mis?

Nadat je met succes de juiste attributen in de IRMA-app geladen hebt kun je je registreren. Voor burgers zijn dit de attributen BRP gegevens en (privé-) email; voor professionals komt daar het zakelijk email adres, AGB en eventueel BIG bij. Het is daarna noodzakelijk om alle stappen van de registratieprocedure te doorlopen maar zie dat vooral als een controle of je alle attributen in je IRMA app hebt geladen. Je hoeft niet op de linkjes te klikken om attributen op te halen tenzij je dit nog niet gedaan hebt. Jouw account wordt aangemaakt als je in de laatste stap op de knop "inloggen" klikt. In deze laatste stap wordt je gevraagd om de QR-code te scannen met de IRMA app en wordt je account aangemaakt.

Daarna kan je altijd gebruik maken van de normale inlogknop. Ook dan log je in door het scannen van de QR-code met de IRMA-app .