Hoe installeer ik IRMA?

De IRMA-app is beschikbaar voor zowel Android als iOS. Na het downloaden wordt er gevraagd je te registreren met je e-mailadres. Hiermee kun je de IRMA-app in een later stadium op slot zetten via het IRMA-platform (MIJN Irma). Dit is een extra beveiliging voor wanneer bijvoorbeeld je telefoon gestolen wordt.

Na het installeren van de IRMA-app is het tijd om deze in te richten. Om te bewijzen wie je bent moet IRMA jouw identiteitsattributen verzamelen. Bijvoorbeeld een AGB-code of een BIG-code. Je kunt de app vullen met verschillende persoonlijke attributen die jij belangrijk vindt. Hiermee heb je een persoonlijk en flexibel paspoort op je telefoon, waaruit je sommige dingen wel en andere dingen niet laat zien. Dat is afhankelijk van de situatie. Ook kun je met deze attributen op je telefoon een digitale handtekening zetten.

Na het downloaden en inrichten van de IRMA-app met de verschillende attributen kun je aan de slag. Het proces dat we hier omschrijven is eenmalig. Je kunt vervolgens eenvoudig en veilig inloggen door simpelweg een QR-code te scannen. Bij de PDO Ivido, maar ook bij andere websites.

Meer over IRMA en het downloaden van de app lees je op pagina ‘IRMA authenticatie’.